IGUANA SV2018

Τα τυπικά συστήματα παρακολούθησης αντιμετωπίζουν το δίλλημα της επιλογής τι είδους φακό να χρησιμοποιήσουν. Ένας ευρυγώνιος φακός καλύπτει μια μεγάλη ακτίνα αλλά οι εικόνες των στόχων είναι συχνά θολές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει κάποια χρήσιμη ταυτοποίηση. Από την άλλη, ένας τηλεσκοπικός φακός μπορεί να συλλάβει εξαιρετικές εικόνες των στόχων αλλά καλύπτει μόνο μια μικρή ακτίνα. Οι κάμερες Speed Dome θεωρούνται έως σήμερα πανάκεια  στον τομέα της παρακολούθησης λόγω της κάλυψης 360ο και το μεγάλο οπτικό Zoom αλλά χρειάζονται συνεχή ανθρώπινο χειρισμό. Πολλές προσπάθειες έχουν γίνει για την αυτοματοποίηση του εντοπισμού και της εστίασης των στόχων αλλά όλες έχουν αποτύχει με εξαίρεση ελάχιστες εφαρμογές.

Με τον πρωτοποριακό πρωτότυπο σχεδιασμό διπλής κάμερας, το σύστημα παρακολούθησης ενεργού εντοπισμού IGUANA-S, παρέχει λύση σε αυτό το παλιό πρόβλημα δεκαετιών. Χρησιμοποιώντας μια κάμερα με ευρυγώνιο φακό, το σύστημα πρώτα συλλαμβάνει εικόνες σε μεγάλη απόσταση. Κατόπιν οι στόχοι ταυτοποιούνται και τοποθετούνται χρησιμοποιώντας τεχνικές επεξεργασίας εικόνας .

 

Τέλος η δεύτερη κάμερα με τον τηλεσκοπικό φακό οδηγείται στη λήψη των εικόνων  με 10 έως 225 φορές μεγαλύτερη ανάλυση από αυτές της κάμερας με τον ευρυγώνιο φακό. Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται, αυτόματα και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, σε λιγότερο από 0.12 δευτερόλεπτα.

ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

Χωρίς καμία χειροκίνητη λειτουργία, το σύστημα IGUANA-S μπορεί να εντοπίσει αυτόματα τους στόχους και να λάβει εικόνες υψηλής ποιότητας. Το IGUANA-S περιλαμβάνει επίσης μια υψηλής αποδοτικότητας μονάδα υπέρυθρων προβολέων και μπορεί να λειτουργήσει καλά και σε τοποθεσίες με χαμηλό φωτισμό. Τέλος το IGUANA-S είναι εύκολο στην εγκατάσταση και στη συντήρηση.

Το IGUANA-S παρέχει 10 έως 255 φορές υψηλότερης ανάλυσης εικόνες και είναι ιδανικό για οποιαδήποτε εφαρμογή όπου ο χρήστης δεν είναι ικανοποιημένος από την ποιότητα της εικόνας που παρέχεται από τα παραδοσιακά συστήματα παρακολούθησης.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

Το σύστημα παρακολούθησης ενεργού εντοπισμού IGUANA-S χρησιμοποιεί 2 κάμερες (μια με ευρυγώνιο φακό και μια με τηλεσκοπικό φακό) αντί για μια κάμερα και αποδίδει εικόνες εξαιρετικής ποιότητας από την τηλεσκοπική κάμερα. Η διαδικασία της ταυτοποίησης των στόχων είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. Με τον σχεδιασμό της διπλής κάμερας το IGUANA-S έχει καλύψει επιτυχώς τις ανάγκες στον τομέα της παρακολούθησης για ευρεία κάλυψη και καθαρές εικόνες.

Η άλλη καινοτομία του συστήματος είναι η χρήση του μηχανισμού καθρέφτη αντί για του παραδοσιακού μηχανισμού περιστροφής PTZ. Με το μηχανισμό αυτό το IGUANA-S έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τους στόχους με μεγάλη ταχύτητα.  

Όλα τα εξαρτήματα και τα μηχανικά μέρη του IGUANA-S έχουν περάσει από πολλούς αυστηρούς ελέγχους και ελέγχους θερμοκρασίας για την διασφάλιση της καλής συνεχόμενης λειτουργίας σε όλες τις τοποθεσίες 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Πρωτότυπος σχεδιασμός διπλής κάμερας: Η κάμερα ευρυγώνιου φακού είναι για πανοραμική λήψη και η κάμερα με τον τηλεσκοπικό φακό είναι για λεπτομερή λήψη. Με τον πρωτότυπο αυτό σχεδιασμό, η διπλή κάμερα IGUANA έχει τη δυνατότητα να παρέχει καθαρές εικόνες για αναγνώριση σε μεγάλες αποστάσεις.

Μηχανισμός καθρέφτη: Με τον μηχανισμό καθρέφτη, η κάμερα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει στόχους σε 0.1 δευτερόλεπτα. 2 βηματικά μοτέρ χρησιμοποιούνται για να οδηγούν τον καθρέφτη με μεγάλη ταχύτητα.

Στεγανοποίηση με σιλικόνη: Η κάμερα έχει στεγανοποιηθεί με τη χρήση σιλικόνης για τη διασφάλιση μακράς διάρκειας αδιάβροχη λειτουργία. Με αυτό τον τρόπο η κάμερα δεν επηρεάζεται από την εξωτερική θερμοκρασία ή από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Ανεμιστήρας: Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας αυξάνει την κυκλοφορία του αέρα όταν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή.

Μονάδα υπερύθρων από αλουμίνιο: Μια κοινή πλακέτα PCB έχει κακή αγωγιμότητα στη θερμοκρασία και δεν είναι ιδανική για υπέρυθρους προβολείς υψηλής ισχύος. Η αλουμινένια πλακέτα έχει καλή θερμική αγωγιμότητα με αποτέλεσμα τη μείωση της θερμοκρασίας λειτουργίας των υπέρυθρων προβολέων και την αύξηση της διάρκειας ζωής τους.

Προστασία από κεραυνούς: Η κάμερα διαθέτει προστασία για την αυξομείωση της τάσης και κατ’ επέκταση την αποφυγή βλάβης σε περίπτωση κεραυνού.

Watchdog: Αυτόματη επαναφορά συστήματος σε περίπτωση αφύσικης λειτουργίας για μεγαλύτερη αξιοπιστία.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Περίβλημα αλουμινίου: Το κομψό περίβλημα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και παρέχει μεγάλο βαθμό ακαμψίας και προστασία από την εξωτερική θερμοκρασία. Η βάση μπορεί να στηρίξει έως 120kg διασφαλίζοντας σταθερότητα ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Επικάλυψη: Πριν από το βάψιμο, το περίβλημα και η βάση της κάμερας περνούν από διαδικασία ηλεκτρικής επικάλυψης. Η διαδικασία αυτή χρησιμοποιείται για τον σχηματισμό ενός λεπτού στρώματος επικάλυψης στην επιφάνειά τους. Η διαδικασία προσδίδει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

α) Τα σύνθετα μέρη, ακόμα και οι πιο δύσκολες κοιλότητες, μπορούν εύκολα να επικαλυφθούν εσωτερικά και εξωτερικά

β) Η πολύ καλή εφαρμογή αυξάνει την προστασία κατά της διάβρωσης από αλμύρα σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες.

Βαφή πολλαπλών χρωμάτων: Έως 3 χρώματα, για παράδειγμα λευκή εμφάνιση, ασημένιες λεπτομέρειες και μαύρο εσωτερικό (για την απαλοιφή των αντανακλάσεων), έχουν χρησιμοποιηθεί σε ένα μόνο κομμάτι. Η βαφή αποτελείται από 3 στρώσεις: γέμισμα, χρώμα και επιφάνεια για την διασφάλιση των ακόλουθων πλεονεκτημάτων:

  • Αντοχή στις ακτίνες UV
  • Στεγανότητα
  • Υψηλή ανθεκτικότητα

Τζάμι ασφαλείας: Το συγκεκριμένο τζάμι είναι 3 με 5 φορές ανθεκτικότερο από ένα κοινό τζάμι και δεν σπάει σε αιχμηρά κομμάτια  στην περίπτωση που χτυπηθεί αλλά σε θραύσματα.

Προστασία από την αντανάκλαση: Ελαφρές αντανακλάσεις στην επιφάνεια του τζαμιού δημιουργούν διπλά είδωλα των αντικειμένων. Μια απλή λύση είναι η χρήση μιας αντί-αντανακλαστικής επικάλυψης στο τζάμι για τη μείωση των αντανακλάσεων και για τη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας.

Ανοξείδωτες βίδες: Κάθε εξωτερική βίδα του IGUANA είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι. Οι βίδες του περιβλήματος περνούν επίσης από διαδικασία ηλεκτρικής επικάλυψης για τον εμπλουτισμό  της συνοχής του χρώματος και για την αύξηση της προστασίας από τη διάβρωσης

 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Ενεργό σύστημα εντοπισμού

Αυτόνομο σύστημα, ικανό για άμεση σύνδεση με DVR & εύκολο να συνδεθεί σε υπάρχον συμβατικό σύστημα παρακολούθησης 
Σύστημα 2 καμερών, μια για πανοραμική λήψη και μια για λεπτομερή λήψη κινητών στόχων
Υψηλής ταχύτητας αυτόματος εντοπισμός πολλαπλών στόχων (5 φορές ανά δευτερόλεπτο) και μεγάλο οπτικό Zoom (x3 ~ x15)
Χειροκίνητη ρύθμιση Pan/Tilt μέσω πληκτρολογίου (PELCO-D)
Πρόβλεψη θέσης και μεγέθους του κινητού στόχου, ευαισθησίας και δυνατότητα ρύθμισης προκαθορισμένων θέσεων
Λειτουργία παντώς καρού με ενσωματωμένο ανεμιστήρα και προαιρετική ρύθμιση για μέγιστη απόδοση υπερύθρων
Έλεγχος κυκλώματος: Επαναφορά του συστήματος σε περίπτωση δυσλειτουργίας 
Μέγιστη εμβέλεια μετάδοσης 2400m από το DVR στην κάμερα
Υψηλή επεξεργασία απαλοιφής σημείου εικόνας (Privacy Masking) και δυνατότητα ρύθμισης 2 εντολών θέσεων

Προδιαγραφές κάμερας

Αριθμός  CCD καμερών 2 ψηφιακές κάμερες ανά μονάδα, μια ευρυγώνιας λήψης και μια με ρυθμιζόμενο τηλεσκοπικό φακό
Ταχύτητα εντοπισμού Ικανή να ανιχνεύσει πολλαπλούς στόχους 5 φορές το δευτερόλεπτο
Πρωτόκολλα κωδικοποίησης TV NTSC (720x480), PAL (720x576)
Τρόπος επικοινωνίας 1 CAT 5E καλώδιο
Διεπαφές εισόδου / εξόδου Συμβατότητα GPIO TTL, 2 είσοδοι, 2 έξοδοι
Σειριακή θύρα RS-485
Γωνία λήψης ευρυγώνιου φακού 75° x 56° ή 53° x 39° ρύθμιση μέσω διακόπτη dip switch ή εστιακή ρύθμιση φακού
Αναλογία Zoom 3x ~ 15x
Τηλεσκοπικός φακός 7,5 ~50mm
Μηχανισμός εντοπισμού Μηχανισμός που χρησιμοποιεί αντικατοπτρικό καθρέφτη
Αντανακλαστική προστασία Γυαλί κάμερας με αντανακλαστική προστασία
Περιοχή κάλυψης 75° x 20m εποπτείας (δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου)
Αισθητήρας υπερύθρων Υπέρυθρα LED υψηλής απόδοσης
Πλακέτα υπερύθρων Βάση αλουμινίου για γρήγορη απαγωγή θερμότητας
Αισθητήρας θερμοκρασίας PTC αγωγός θερμότητας
Κατασκευή Κατασκευή αλουμινίου με προστασία παντώς καιρού
Θερμοκρασία λειτουργίας Από -20°C έως 50°C
Υγρασία 10% ~ 75% RH
Περιβαλλοντική προστασία IP65
Διαστάσεις 442 x 140 x 277mm
Βάρος 6.2kg
Τροφοδοσία AC100~240V / 1.3A ή AC24V / 4A